torsdag 6. mars 2008

Fotballen for den eldre og den uvitende.



Ja, fant en ganske sjokkerende artikkel på dagbladet sine hjemmesider. Der stod det at England nå troner på toppen blandt verdens klubblag basert på at de i denne ene sesongen har spilt bra fotball. Det er jo klart at de er i slaget, de fleste topplagene har funnet formen, og de har klart seg bra på den internasjonale arenaen. Men å påstå at den engelske ligaen er verdens beste føler jeg blir veldig dumt, med tanke på at de bare har vært der i en halv sesong. Det eneste av friske pust fra England de siste ti årene har vært Manchester United som vant i 99 og Liverpool som dro sammen det mange vil kalle verdens største opphenting. Liverpool vant forøvrig så sent som i 2005, så det er jo klart at England har hatt noen topplag "der oppe" de siste årene. Men når man går ut og påstår at England nå er verdens beste fotballiga er sånn en typisk hører fra en kamerat eller en far som har et blindt syn på alle de andre ligaene i verden. Jeg tror uttrykket "kjærlighet gjør blind" aldri har vært mer passende enn det er nettopp mot uttalelsene til Roar Stokke og resten av alle de med et hjerte for engelsk ligafotball.

4 kommentarer:

Patrick sa...

ekstremt enig Matty. Det er umulig å finne ut hvilken fotballiga som er best. Det å skrive en slik påstand som dette i en ganske høyt anerkjent avis er veldig upassende. Veldig bra innlegg, fine argumenter og konklusjoner! stå på gangstah! hug from Big Pat

Hanse sa...

Jeg kan være enig i at den engelske fotballen har vært inne i en god periode, og at det er dumt å si at de ligger et litt skritt foran resten av klubbene i europa. Men noe av det er også sant. I england er entusiasmen så stor for fotball at det for tiden er vansklig å få tak i billetter til en vanlig serie kamp. Og jeg tror du er enig når jeg sier at italiensk fotball har falt litt av lasset det siste. Det var riktig nok et italiensk lag som vant championes league i fjor, men det var likevel bare to italienske lag som kom til finalen.Spanske lag har heller ikke prestert så bra i europa i det siste, barcelona var de siste som vant championes league i 2005. Sevilla har forsåvet regjerende mestere i euro cupen, men det er likevel ikke så stor prestisje.
Nei jeg vil si at de engelske lagene for ØYEBLIKKET ligger et lite hakk for resten av verden, men det kan fort tettes igjen.

Ingunn sa...

Se her er gutta på banen! Det gjelder å finne de engasjerende temaene, takk for hjelpen, Mathias:) Du skriver godt, så du ksn trygt fortsette i samme spor.

Mathias Å. Solstad sa...

Italiensk fotball har nok ikke falt av lasset, med tanke på at AC Milan alltid har bidratt i CL der de alltid har nådd langt, det er klart de ikke gjorde det denne gangen, men sånn er det bare. Når du sier at det bare var to italienske lag som kom til finalen i fjor, så vil jeg kontre det med at det beviser jo at det var mer enn nok for å vinne, noe som betyr at Italia kanskje "satser" litt mer på kvalitet foran kvantitet. På en annen side er det jo klart at engelsk fotball har vokst, det skal jeg ikke nekte på, men om de har vokst opp mot stadiet til de aller beste klubbene i Spania og Italia, eller om de har vokst forbi må jeg si meg veldig usikker i, selvom det helt klart kan diskuteres om England faktisk endelig har fått et par lag som kan rive til seg de medaljene og trofeene som er å finne der ute.

Likevel, jeg vil tørre å påstå at Spansk og Italiensk fotball er hakket bedre, selvom de ikke har noen særlige vinnersjanser i årets CL. Uansett, så har de alltid bidratt med to eller flere lag helt i toppen, og i det siste er det dessverre bare Liverpool og Chelsea, og til tider Manchester United, som har klart dette.

All heder til England, i år er deres år! Bare husk at Madrid kommer tilbake til neste år, og da har de kommet for å vinne ;)