torsdag 27. mars 2008

Mannen som elsket Yngve!


Filmen "Mannen som elsket Yngve" er regissert av Stian Kristiansen. Den er en norskprodusert film, og den er også spilt inn i Norge. Premieren var 15 Februar 2008

Handlingen foregår et sted rundt Stavanger i 1989. Filmen omhandler gutten Jarle Klepp, en gutt som spiller i Mattias Rust Band, har få venner, og en veldig god kjæreste. Hun heter Katrine, og hun er veldig vakker. Gjengen har det veldig godt, men en dag endrer alt seg. En ny gutt ved navn Yngve begynner i klassen, og Jarle blir veldig betatt av han. Han bedrar og svikter både bandet og vennene sine, han roter det til med Katrine og han begynner å spille tennis, noe som var veldig sterkt forbundet med det å være i den øvre delen av samfunnet, eller en såkalt "soss". I tillegg spiller han inn en kasett til Yngve, hvor han omgjør en del av en tidligere kjærlighetssang som han allerede har gitt til Katrine. Denne gir han til Yngve. Jarle er utrolig usikker i hans følelser for Yngve, og han prøver til dels å skjule det. På en fest tar det hele av, ved at Jarle skjeller ut Yngve foran alle andre, og det fører til at Yngve prøver å ta livet sitt.

Jeg tror at mange ungdommer vil kjenne seg igjen siden filmen tar opp temaer som kjærlighet, vennskap, usikkerhet og trofasthet. "Mannen som elsket Yngve" er en relativt underholdene film fra start til slutt, og den har faktisk en del morsomme scener. Den passer både unge og eldre, og selvfølgelig begge kjønn.

Slutten på filmen er veldig brå, og det er vansklig å ta de viktige poengene, og jeg vil tro at yngre barn vil slite med å forså hva som skjer. Likevel, en veldig god film med veldig mange gode poeng og temaer. Anbefales!

Ingen kommentarer: